Poliţia suedeză a arestat un irakian suspectat de terorism, într-un raid la un centru de azil

Autorităţile suedeze au arestat joi după-amiază, în urma unui raid la un centru pentru solicitanţi de azil, un irakian în vârstă de 25 de ani, Mutar Muthanna Majid, suspectat că plănuia infracţiuni teroriste pe teritoriul Suediei, relatează site-ul TheLocal.se.

1125 afișări
Imaginea articolului Poliţia suedeză a arestat un irakian suspectat de terorism, într-un raid la un centru de azil

Poliţia suedeză a arestat un irakian suspectat de terorism, într-un raid la un centru de azil (Imagine: Shutterstock)

Serviciul suedez de securitate (Sapo) a informat joi seara într-un comunicat că bărbatul a fost arestat în cursul după-amiezii cu ajutorul poliţiei locale.

"Arestarea s-a desfăşurat în mod calm şi va avea loc un interogatoriu al suspectului", se arată în comunicat.

Sapo a confirmat ulterior pentru agenţia TT că bărbatul arestat este Mutar Muthanna Majid, un irakian în vârstă de 25 de ani care ar fi membru al grupării teroriste Stat Islamic.

Raidul poliţiei a avut loc la un centru pentru solicitanţi de azil din Boliden, gestionat de Agenţia suedeză pentru migraţie.

Potrivit unui martor citat de ziarul Norran, suspectul a încercat să se ascundă pe balcon, dar a fost încercuit şi reţinut de poliţişti.

Arestarea a avut loc la o zi după ce autorităţile au anunţat căutarea unui suspect de terorism, ridicând alerta teroristă în ţară la penultimul nivel.

După arestarea lui Mutar Muthanna Majid, serviciul de securitate a precizat pe site-ul său că investighează deplasările suspectului în Suedia şi aşteaptă în continuare eventuale informaţii utile de la cetăţeni.

Nivelul alertei teroriste în Suedia a rămas joi seară la patru (ridicat) pe o scară cu cinci trepte (foarte ridicat).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici