Poliţia ucraineană a salvat o fetiţă de 6 ani din asediul de la Bahmut

Poliţia ucraineană a organizat săptămâna aceasta o misiune de salvare riscantă în oraşul asediat Bahmut pentru a salva o fetiţă de 6 ani care fusese separată de mama ei însărcinată.

507 afișări
Imaginea articolului Poliţia ucraineană a salvat o fetiţă de 6 ani din asediul de la Bahmut

Poliţia ucraineană a salvat o fetiţă de 6 ani din asediul de la Bahmut

Arina a fost găsită locuind cu bunicii ei într-un bloc de apartamente dărâmat din Bahmut.

După ce a trecut prin zăpada uriaşă pentru a ajunge la Arina, poliţistul Pavlo Diachenko şi doi colegi de luptă au condus-o pe Arina în oraşul din apropiere, Sloviansk, pentru a se reîntâlni cu mama ei, Halina Danilchenko.

„Am auzit că un obuz a explodat în curte, de aceea m-am temut atât de mult”, a spus mama copilei, însărcinată în 24 de luni.

Diachenko a declarat că în Bahmut trăiesc încă aproximativ 200 de copii. Oraşul găzduia aproximativ 70.000 de oameni înainte de război, dar oficialii spun că acum au mai rămas doar câteva mii de locuitori.

"Ne întâlnim cu familiile care sunt încă acolo şi încercăm să le convingem să accepte să fie evacuate, fie întreaga familie, fie copiii. Deoarece copiii trebuie să trăiască într-un mediu paşnic", a spus el pentru Reuters.

A trebuit să o convingă cu blândeţe pe Arina să părăsească Bahmut, explicându-i pericolele de a rămâne.

„Mai sunt alţi copii cu care te poţi juca aici?” - a întrebat-o Diachenko pe fata găsită în Bahmut.

„Nu”, a răspuns ea şi a început să plângă.

"Trebuie să fii într-un loc sigur. Înţelegi?", a spus un alt ofiţer: „Se trage mult aici?

Arina a dat doar din cap ca răspuns.

Unul dintre ofiţeri i-a pus apoi o cască portocalie strălucitoare pe cap, explicându-i: „Este pentru când ieşim afară, ca să nu te lovească nimic în cap”.

Au părăsit clădirea în zgomotul bombardamentelor, s-au urcat într-o dubă şi au plecat.

Marţi seară, Statul Major General al Forţelor Armate ucrainene anunţa că Bahmut a fost din nou atacat de forţele ruseşti, precum şi localităţile Klişchiivka şi Kurdiumivka, aflate la sud de acest oraş. Miercuri, Statul Major General al Forţelor Armate ale Ucrainei a declarat că forţele ucrainene au respins 8 atacuri ruseşti în regiunea Doneţk.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici