Politicianul britanic Nigel Farage, unul dintre cei mai mari susţinători Brexit, a anunţat că se retrage din politică

  • Nigel Farage a anunţat că se retrage din politică şi va renunţă la rolul său de preşedinte al partidului Reform UK.
  • Nigel Farage a fost unul dingtre cei mai mari susţinători ai ieşirii Marii Britanii din UE.
  • Farage a spus că va continua să sprijine Reform UK.
1112 afișări
Imaginea articolului Politicianul britanic Nigel Farage, unul dintre cei mai mari susţinători Brexit, a anunţat că se retrage din politică

Foto: Profimedia

Politicianul britanic şi unul dintre cei mai mari susţinători ai Brexit, Nigel Farage, a anunţat că se retrage din politică şi renunţă la rolul său de preşedinte al partidului Reform UK.
 
Brexit-ul s-a încheiat şi nu mai este posibilă o întoarce la asta,” a declarat Farage sâmbătă ziarului Telegraph, citat de dpa.
 
Farage, un populist care a condus campania de ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană, a declarat că a mai planuit de câteva ori să se retragă, dar de data aceasta chiar va părasi scena politică.
 
Simt că pentru mine, în sensul conducerii active a unui partid sau luptei într-o campanie electorală, cariera politică s-a încheiat,” a adăugat Farage.
 
El a spus că va continua să sprijine Reform UK.
 
Farager a mai precizat că doreşte să facă campanie împotriva „influenţei crescânde a Partidului Comunist Chinez asupra întregului nostru mod de viaţă” şi „îndoctrinării copiilor la şcoală”, despre care a afirmat că înseamnă că mulţi elevi sunt „încurajaţi să urască această ţară (n.r. Marea Britanie),” potrivit The Independent.
 
Farage a fost iniţial membru al Partidului Conservator, dar a plecat după ce John Major a semnat Tratatul de la Maastricht în 1992.
 
El a devenit pentru prima oară liderul Partidului pentru Independenţa Marii Britanii în 2006, apoi a renunţat în 2009. După ce s-a întors ca lider în 2010, a demisionat a doua oară după referendumul Brexit din 2016, pentru a deveni lider al partidului Brexit în 2019. Organizaţia şi-a schimbat numele în Reform UK în ianuarie 2020.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici