Politicianul de extremă-stânga şi eurosceptic Jeremy Corbyn, ales lider al laburiştilor britanici

Deputatul de extremă-stânga Jeremy Corbyn, eurosceptic şi oponent al politicilor de austeritate, a fost ales preşedinte al Partidului Laburist britanic, principala formaţiune de opoziţie din Marea Britanie, informează BBC News online.

199 afișări
Imaginea articolului Politicianul de extremă-stânga şi eurosceptic Jeremy Corbyn, ales lider al laburiştilor britanici

Jeremy Corbyn (Foto: Arhiva Mediafax Foto)

Jeremy Corbyn, în vârstă de 66 de ani, a fost ales în funcţia de lider laburist din primul tur, primind 251.417 voturi, respectiv 59,5%.

În cursa pentru preşedinţia Partidului Laburist, Corbyn i-a avut ca adversari pe Andy Burnham, Yvette Cooper şi Liz Kendall.

"Campania a demonstrat că partidul nostru, mişcarea noastră, pasionată, diversificată, democrată, este unită şi determinată în căutarea unei societăţi mai bune şi mai corecte pentru toţi", a declarat Jeremy Corbyn după victorie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici