Politicieni din cadrul CDU/CSU îl vor pe Markus Söder candidat pentru postul de cancelar în locul Angelei Merkel

  • Politicieni din cadrul CDU/CSU îl vor pe Markus Söder candidat pentru postul de cancelar al Germaniei
  • Deputat: "Trebuie să intrăm în competiţie cu cel care are cele mai bune şanse potrivit sondajelor, iar acesta este, la distanţă mare, Markus Söder."
  • Uniunea Creştin-Democrată /Uniunea Creştin-Socială urmează să desemneze candidatul la funcţia de cancelar în perspectiva alegerilor din septembrie.
292 afișări
Imaginea articolului Politicieni din cadrul CDU/CSU îl vor pe Markus Söder candidat pentru postul de cancelar în locul Angelei Merkel

Foto: Profimedia

Mai mulţi politicieni din cadrul formaţiunii Uniunea Creştin-Democrată / Uniunea Creştin-Socială (CDU/CSU) propun ca premierul landului Bavaria, Markus Söder, să fie candidatul partidului de centru-dreapta la funcţia de cancelar al Germaniei în scrutinul parlamentar din septembrie.
 
Uniunea Creştin-Democrată, partidul cancelarului Angela Merkel, a înregistrat rezultate slabe în alegerile parlamentare desfăşurate recent în landurile Rheinland-Pfalz şi Baden-Württemberg. Potrivit sondajelor, popularitatea Uniunii Creştin-Democrate (CDU) înregistrează o scădere puternică, ajungând la nivelul de doar 28%, pe fondul criticilor privind restricţiile antiepidemice şi în contexul unui scandal de corupţie.
 
Criza politică intensifică disputele între Uniunea Creştin-Democrată (CDU) şi filiala din Bavaria a formaţiunii de centru-dreapta, Uniunea Creştin-Socială (CSU), pe tema desemnării candidatului CDU/CSU la funcţia de cancelar în scrutinul parlamentar programat în septembrie. În mod normal, Armin Laschet, noul lider al Uniunii Creştin-Democrate (CDU), ar trebui să fie candidatul formaţiunii pentru postul de cancelar, dar nu este exclusă candidatura lui Markus Söder, premierul Bavariei şi liderul Uniunii Creştin-Sociale (CSU).
 
"Trebuie să intrăm în competiţie cu cel care are cele mai bune şanse potrivit sondajelor, iar acesta este, la distanţă mare, Markus Söder", afirmă deputatul CDU Johannes Steiniger, citat de publicaţiile Der Spiegel şi Frankfurter Allgemeine Zeitung.
 
"Ultimele alegeri au arătat că încrederea într-o anumită persoană este determinantă în opţiunile de vot", argumentează, la rândul său, deputata CDU Ronja Kemmer.
 
Armin Laschet, premierul landului Renania de Nord-Westfalia, a fost ales în ianuarie în funcţia de lider al Uniunii Creştin-Democrate. Mai mulţi lideri din cadrul CDU, inclusiv Armin Laschet, s-au declarat favorabili luării deciziei desemnării candidatului la funcţia de cancelar împreună cu CSU. Sondaje de opinie efectuate la sfârşitul lunii ianuarie arătau că Markus Söder se situa pe primul loc în preferinţe pentru postul de cancelar, urmat de Armin Laschet.
 
Scrutinul parlamentar este programat în Germania pe 26 septembrie. Cancelarul Angela Merkel a anunţat că nu va mai participa la viitorul scrutin legislativ.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici