Politicieni germani sugerează excluderea Turciei din NATO

Doi politicieni germani cer Guvernului de la Berlin să intensifice presiunile asupra Administraţiei Recep Tayyip Erdogan, acuzată de încălcarea drepturilor omului şi îmbunătăţirea relaţiilor cu Rusia, punând sub semnul întrebării apartenenţa Turciei la NATO, informează publicaţia Die Welt.

3241 afișări
Imaginea articolului Politicieni germani sugerează excluderea Turciei din NATO

UPDATE: Politicieni germani sugerează excluderea Turciei din NATO

Stefan Liebich, deputat al formaţiunii Die Linke (stânga), şi Omid Nouripour, parlamentar al Alianţei '90/Verzi (centru-stânga), au exprimat îngrijorare în legătură cu situaţia drepturilor omului din Turcia, mai ales în contextul detenţiei unor cetăţeni germani.

Stefan Liebich i-a atras atenţia ministrului german de Externe în funcţie, Sigmar Gabriel, că ar trebui să semnaleze riscurile călătoriilor în Turcia: "Ar trebui să fie publicate avertismente privind călătoriile în Turcia. În momentul de faţă, nimeni nu ar trebui lăsat să se deplaseze în Turcia, nici în scop privat, nici profesional".

"Uniunea Europeană şi NATO ar trebui să îşi coordoneze mai intens politicile în materie de drepturile omului", subliniază el.

Omid Nouripour a remarcat că Turcia este din ce în ce mai apropiată de Rusia şi pare să îşi coordoneze politicile cu Administraţia Vladimir Putin. "Mulţi oameni din Occident nu sunt conştienţi ce ar însemna pierderea Turciei ca partener în acea regiune. De aceea, avem nevoie atât să exercităm presiuni, cât şi să dialogăm cu Turcia", afirmă Nouripour.

Însă Stefan Liebich propune excluderea Turciei din Alianţa Nord-Atlantică: "Turcia nu mai poate fi membru cu drepturi depline al NATO. Dacă Alianţa Nord-Atlantică îşi respectă cu seriozitate valorile, atunci trebuie să ceară excluderea Turciei".

Relaţiile dintre Turcia şi Uniunea Europeană s-au deteriorat pe fondul măsurilor de reprimare aplicate de Administraţia Recep Tayyip Erdogan după tentativa de lovitură de stat din iulie 2016.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici