Poliţiştii britanici au vândut detalii despre familia regală tabloidului News of the World

Poliţiştii care se ocupă de securitatea familiei regale au cerut bani tabloidului News oh the World pentru a oferi informaţii referitoare în special la regină, potrivit presei de luni.

246 afișări
Imaginea articolului Poliţiştii britanici au vândut detalii despre familia regală tabloidului News of the World

Poliţiştii britanici au vândut detalii despre familia regală tabloidului News of the World (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

O anchetă internă desfăşurată de News International, grupul de presă britanic al imperiului Murdoch, a scos la iveală mesaje electronice care menţionează intenţia unui jurnalist de a plăti membri ai echipei de protecţie a reginei şi familiei regale, potrivit BBC şi altor mass-media britanice.

Scotland Yard, care conduce ancheta privind interceptările telefonice şi acuzaţiile de corupţie împotriva tabloidului, susţine că aceste informaţii fac parte dintr-o "campanie deliberată pentru a submina investigaţia".

Palatul Buckingham, contactat de AFP, nu a vrut să comenteze informaţiile.

Tabloidul News of the World a fost închis definitiv, iar duminică a publicat ultima ediţie, în plin scandal al interceptărilor telefonice.

Potrivit BBC, un mesaj intern al News of the World menţionează plăţi - de 1.000 de lire sterline (1.125 de euro) - cerute de un jurnalist pentru a cumpăra informaţii de la poliţişti, în special numere de telefon private ale familiei regale.

Cotidianul Evening Standard adaugă că informaţiile se referă şi la fapte şi gesturi ale reginei, ale soţului acesteia, prinţul Philip, şi ale personalului casei regale.

Aproximativ 300 de mesaje strânse pentru o anchetă internă a News of the World în 2007, care nu au fost transmise atunci poliţiei, sunt în prezent examinate de Scotland Yard.

Printre aceste mesaje, unele arată că Andy Coulson, redactorul-şef al publicaţiei în perioada respectivă autorizase mituirea unor poliţişti pentru a obţine informaţii.

Andy Coulson a demisionat în ianuarie din postul de director de comunicare al premierului David Cameron şi a fost audiat săptămâna trecută încă o dată de poliţie, în cadrul interceptărilor ilegale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici