Poliţiştii din Vietnam nu mai au voie să poarte ochelari negri, să fumeze şi să stea la taclale

Poliţiştii vietnamezi nu mai au voie să poarte ochelari de soare negri, să fumeze, să "stea la taclale" şi să afişeze o postură relaxată, potrivit unei directive emise de regimul comunist din Vietnam.

627 afișări
Imaginea articolului Poliţiştii din Vietnam nu mai au voie să poarte ochelari negri, să fumeze şi să stea la taclale

Poliţiştii din Vietnam nu mai au voie să poarte ochelari negri, să fumeze şi să stea la taclale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Directiva care vizează poliţiştii ce-şi desfăşoară activitatea în locuri publice ar fi fost publicată în 24 mai, de către ministrul Securităţii Publice din Vietnam şi a intrat imediat în vigoare, a declarat pentru AFP un oficial din cadrul ministerului.

Textul directivei interzice poliţiştilor inclusiv să stea cu mâinile în buzunare şi nu permite poliţiştilor rutieri să se adăpostească de soare la umbra copacilor.

Agenţii de poliţie nu mai au voie, de asemenea, să citească, să consume alcool, să vorbească la telefon în interes personal sau să mănânce la restaurantele deschise în aer liber, pe trotuare.

De altfel, poliţiştii rutieri din Vietnam au o reputaţie dezastruoasă, fiind cunoscuţi drept vicioşi, corupţi şi "deasupra legii".

Anul trecut, organizaţia Human Rights Watch a cerut autorităţilor vietnameze să ancheteze cazuri de brutalitate din partea unor poliţişti, în urma a 19 incidente care au dus la moartea a 15 persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici