Poliţistul care l-a ucis pe Michael Brown la Ferguson va părăsi poliţia, anunţă avocatul acestuia

Poliţistul alb Darren Wilson care l-a ucis la începutul lunii august pe tânărul de culoare Michael Brown la Ferguson, în statul Missouri, declanşând o importantă mişcare de protest, va părăsi poliţia, a anunţat avocatul său.

198 afișări
Imaginea articolului Poliţistul care l-a ucis pe Michael Brown la Ferguson va părăsi poliţia, anunţă avocatul acestuia

Poliţistul Darren Wilson (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Wilson discută cu Poliţia din Ferguson despre condiţiile plecării sale, a declarat avocatul său Neil Bruntrager.

Uciderea lui Michael Brown, pe 9 august, a declanşat revolte în mica suburbie de la periferia oraşului Saint Louis, în care populaţia de culoare este majoritară, dar în care aproape toţi poliţiştii sunt albi. Brown nu era înarmat atunci când a fost ucis, cu mai multe focuri de armă, de către poliţist.

Decizia unui mare juriu, la începutul săptămânii, de a nu-l inculpa pe Wilson - care a afirmat că acţionat în legitimă apărare - a reaprins tensiunile şi a condus la noi revolte. Dar situaţia s-a mai calmat către mijlocul săptămânii.

În prezent este pur şi simplu prea periculos ca Darren Wilson să-şi reia activitatea, a declarat Neil Bruntrager pentru CNN. "În ziua în care îşi va relua activitatea, i s-ar întâmpla ceva teribil lui sau cuiva care lucra cu el. Iar ultimul lucru pe care-l doreşte ar fi să pună în pericol alţi agenţi de poliţie", a spus avocatul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici