Poliţistul care l-a ucis pe tânărul de culoare din Ferguson afirmă că are "conştiinţa curată" - VIDEO

Poliţistul american care a ucis la începutul lui august un tânăr de culoare la Ferguson (Missouri, centru) a explicat marţi pentru postul de televiziune ABC că are "conştiinţa curată" şi că ar fi acţionat la fel în cazul unui tânăr alb.

1947 afișări
Imaginea articolului Poliţistul care l-a ucis pe tânărul de culoare din Ferguson afirmă că are "conştiinţa curată" - VIDEO

Poliţistul care l-a ucis pe tânărul de culoare din Ferguson afirmă că are "conştiinţa curată"

Expimându-se pentru prima oară în public de la producerea dramei, Darren Wilson a explicat că pe 9 august îi era teamă că va fi ucis, înainte de a utiliza pentru prima oară arma şi de a trage 12 gloanţe în direcţia tânărului Michael Brown, în vârstă de 18 ani.

"Am conştiinţa curată pentru că ştiu că mi-am făcut datoria", a declarat poliţistul.

"Eu nu cred că acest fapt mă va urmări. Va rămâne ca ceva ce mi s-a întâmplat", a adăugat el.

Întrebat dacă ar fi procedat la fel în cazul unui tânăr alb, poliţistul a răspuns: "Da (...), fără îndoială".

El îl descrie pe Michael Brown, un tânăr de 1,93 şi 130 de kilograme, ca pe un "bărbat puternic", comparându-l cu luptătorul Hulk Hogan.

"El s-a aruncat asupra mea, avea de gând să mă ucidă", a relatat poliţistul Darren Wilson.


More ABC US news | ABC World News

Poliţistul a declarat că i-a fost teamă că Michael Brown ar fi încercat să-i ia arma şi a dat asigurări că a acţionat în legitimă apărare.

"M-am întrebat: pot să trag asupra acestui individ? Pot să o fac în mod legal? Şi răspunsul meu a fost: trebuie să o fac", a declarat el.

Darren Wilson a spus că îşi doreşte să ducă o viaţă normală.

"Vreau doar să am o viaţă normală, nimic altceva", a spus el.

Un juriu popular a anunţat luni că nu îl va pune sub acuzare pe Darren Wilson, apreciind că poliţistul a acţionat în legitimă apărare în momentul în care a tras în direcţia lui Michael Brown, care iniţial l-a lovit peste faţă după care a fugit.

Anunţarea acestei decizii a provocat o noapte de violenţe şi revolte în orăşelul Ferguson, care era păzit marţi seara de 2.200 de membri ai Gărzii Naţionale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici