Poliţistul din Atlanta care l-a împuşcat pe Rayshard Brooks a fost pus sub acuzare/ Ofiţerul poate fi condamnat la închisoare pe viaţă dacă este găsit vinovat

  • Un ofiţer de poliţie din Atlanta a fost pus sub acuzare pentru moartea prin împuşcare de săptămâna trecută a lui Rayshard Brooks într-o parcare a unui fast-food
  • Un alt coleg a fost încadrat la o infracţiune mai uşoară după ce a acceptat să depună mărturie împotriva colegului său, relatează Reuters.
  • Moartea lui Brooks a sporit şi mai mult tensiunile sociale americane într-o perioadă în care brutalitatea poliţiei şi rasismul sunt subiecte intens mediatizate.
1115 afișări
Imaginea articolului Poliţistul din Atlanta care l-a împuşcat pe Rayshard Brooks a fost pus sub acuzare/ Ofiţerul poate fi condamnat la închisoare pe viaţă dacă este găsit vinovat

Poliţistul din Atalanta care l-a împuşcat pe Rayshard Brooks a fost pus sub acuzare/ Ofiţerul poate fi condamnat la închisoare pe viaţă dacă este găsit vinovat

Brooks, în vârstă de 27 de ani, „nu a prezentat o ameninţare” şi nu a arătat niciun comportament agresiv faţă de cei doi ofiţeri albi implicaţi în confruntarea de vinerea trecută, a declarat Paul Howard, procurorul districtului Fulton.

Garrett Rolfe, ofiţerul care l-a împuşcat pe Brooks a fost demis a doua zi după ce videoclipul a dezvăluit conduita sa în incident. El a fost pus sub 11 capete de acuzare, inclusiv omor, asalt cu o armă mortală şi încălcarea jurământului său de serviciu, a spus Howard.

Rolfe sub acuzaţiile acutale poate fi condamnat la închisoare pe viaţă sau chiar la pedeapsa cu moartea dacă este găsit vinovat, a adăugat Howard.

Familia Brooks a salutat acuzaţiile. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici