Polonia cumpără 32 de elicoptere militare de la compania italiană Leonardo

Polonia a semnat un contract în valoare de 8,25 miliarde de zloţi (1,83 miliarde de dolari) pentru a cumpăra 32 de elicoptere AW149 de la grupul italian de apărare Leonardo, a declarat ministrul polonez al apărării, citat de Reuters.

915 afișări
Imaginea articolului Polonia cumpără 32 de elicoptere militare de la compania italiană Leonardo

Polonia cumpără 32 de elicoptere militare de la compania italiană Leonardo

"Contractul... se referă la 32 de elicoptere AW149, deci două escadrile, iar primele elicoptere vor ajunge la armata poloneză anul viitor", a declarat Mariusz Blaszczak.

Elicopterele multirol vor fi construite de unitatea poloneză a Leonardo, PZL Swidnik, iar contractul include pachete de logistică, instruire şi simulatoare. Acestea vor fi livrate între 2023 şi 2029, a precizat Leonardo într-un comunicat.

În contextul războiului din Ucraina, Polonia îşi modernizează forţele armate, iar de anul viitor vrea să cheltuiască peste 3% din produsul intern brut pentru apărare.

Noile elicoptere vor îndeplini misiuni de transport de trupe şi de sprijin aerian, iar echipamentele lor vor permite utilizarea pentru evacuarea victimelor, căutare şi salvare în operaţiuni de luptă, precum şi pentru transportul de bunuri şi provizii, se mai arată în comunicat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
polonia,
elicoptere,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici