Polonia intră în al treilea val al Pandemiei. Europa Centrală înregistrează un trend ascendent al infectărilor

  • Polonia a anunţat că a intrat în al treilea val de infectări
  • Anunţul a fost făcut de Ministerul Sănătăţii
  • Vineri, Polonia a raportat 8.777 de noi cazuri şi 241 de decese
  • În total, ţara a raportat 1.623.218 cazuri şi 41.823 de decese asociate COVID-19
  • Slovacia şi Cehia înregistrează şi ele un trend ascendent al numărului de infectări
6827 afișări
Imaginea articolului Polonia intră în al treilea val al Pandemiei. Europa Centrală înregistrează un trend ascendent al infectărilor

Polonia intră în al treilea val de infectări

Polonia intră în al treilea val de infectări cu Covid-19. Anunţul a fost făcut, vineri, de un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii.

Autorităţile poloneze au declarat un al treilea val al pandemiei pe fondul creşterii numărului de cazuri de infectări, chiar şi cu 20% la fiecare săptămână.
 
În plus, aproximativ 10% din cazurile de COVID-19 din Polonia sunt cazuri de infectare cu varianta britanică a virusului.
 
Polonia a relaxat restricţiile, a deschis pârtiile de schi, localurile şi teatrele funcţionează la jumătate din capacitate, însă e foarte posibil ca guvernul polonez să revină la măsuri mai aspre, în condiţiile în care polonezii au fost în carantină până la jumătatea lunii ianuarie.
 
Sunt şi alte ţări în Europa care au o creştere dinamică a numărului de cazuri, aşa cum sunt Slovacia şi Cehia care prezintă un trend ascendent. Revenirea la restricţii suplimentare sau chiar la starea de urgenţă nu este exclusă, în aceste ţări.
 
Guvernul ceh chiar a anunţat că amână redeschiderea magazinelor neesenţiale.
 
Cehia are una dintre cele mai mari rate de infectări din Europa, cu 968 de noi cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele două săptămâni.
 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici