Pompeo nu exclude impunerea unor noi sancţiuni împotriva celor care sprijină Administraţia Maduro

Secretarul american de Stat, Mike Pompeo a anunţat că nu exclude posibilitatea ca Washingtonul să impună noi sancţiuni împotriva entităţilor care sprijină Administraţia preşedintelui Venezuelei, Nicolas Maduro, informează agenţia rusă de presă TASS.

235 afișări
Imaginea articolului Pompeo nu exclude impunerea unor noi sancţiuni împotriva celor care sprijină Administraţia Maduro

Pompeo nu exclude impunerea unor noi sancţiuni împotriva celor care sprijină Administraţia Maduro

Declaraţia acestuia a fost făcută după întâlnirea pe care a avut-o la Bogota cu liderul opoziţiei din Venezuela, Juan Guaido, se arată pe site-ul Departamentului american de Stat.

„Nu vorbim despre sancţiuni specifice, dar oricine se poate aştepta ca Statele Unite să ia măsuri”, a spus Pompeo, întrebat dacă Statele Unite ar putea impune noi sancţiuni împotriva Rusiei, în special împotriva companiei petroliere Rosneft, care lucrează cu Administraţia Maduro. „Mă aştept să existe decizii ale SUA prin care să continuăm să îl sprijinim pe preşedintele Guaido şi poporul venezuelean”, a adăugat Pompeo.

În septembrie 2019, Elliott Abrams, reprezentantul special al Statelor Unite pentru Venezuela a declarat că Washingtonul ar putea impune sancţiuni împotriva Rosneft în viitor ca urmare a cooperării acestei companii cu Venezuela, însă a spus că la acel moment Statele Unite nu erau pregătite pentru o asemenea decizie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici