Pompierii au făcut progrese majore în stingerea incendiilor de vegetaţie din California

Pompierii au făcut progrese majore în ceea ce priveşte stingerea incendiilor de vegetaţie din statul american California, în urma cărora opt persoane au murit, după două zile în care temperaturile au scăzut, relatează CNN şi Reuters.

335 afișări
Imaginea articolului Pompierii au făcut progrese majore în stingerea incendiilor de vegetaţie din California

Pompierii au făcut progrese majore în stingerea incendiilor de vegetaţie din California

Autorităţile au anunţat luni că incendiul din oraşul Carr, care arde pe o suprafaţă de 82.000 de hectare şi în urma căruia opt persoane au murit, este controlat în proporţie de 61%.

Incendiul din oraşul Mendocino, cel mai grav incendiu din California, izbucnit la aproximativ 160 de kilometri de cel din oraşul Carr, este controlat în proporţie de 68%, au anunţat pompierii.

Pe teritoriul statului California au izbucnit 110 incendii, pe care pompierii americani încearcă să le stingă. În total, acestea au ars o suprafaţă de peste 23.000 de kilometri pătraţi, mai mult decât suprafaţa statului New Jersey.

În urma incendiilor, zeci de mii de persoane au fost nevoite să îşi părăsească locuinţele.

Doi oficiali americani, ministrul de Interne Ryan Zinke şi ministrul Agriculturii, Sonny Perdue, au vizitat luni zonele devastate de incendii.

„Trebuie să defrişăm toţi copacii arşi şi să îi înlocuim, pentru a restaura sănătatea pădurilor noastre”, a declarat ministrul Agriculturii.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici