Pompierii greci continuă eforturile pentru stingerea incendiilor de vegetaţie

  • Sute de pompieri depun eforturi pentru stingerea incendiilor de vegetaţie din Grecia
  • Patru localităţi şi două campinguri au fost evacuate din cauza incendiului izbucnit acum trei zile în Corint
  • Un alt incendiu afectează zona Pyrgos din Pelopones
207 afișări
Imaginea articolului Pompierii greci continuă eforturile pentru stingerea incendiilor de vegetaţie

Pompierii greci continuă eforturile pentru stingerea incendiilor de vegetaţie FOTO Arhivă

Autorităţile din Grecia continuă, vineri, eforturile pentru stingerea incendiilor de vegetaţie, inclusiv a celui din zona Corint, unde au fost evacuate mai multe localităţi.
 
„Mai multe focare sunt încă active, pompierii încearcă să aducă incendiul sub control, situaţia este mai bună decât ieri", a declarat un reprezentant al serviciilor de intervenţie citat de Agenţia France-Presse şi de cotidianul Le Figaro.
 
Patru localităţi şi două campinguri au fost evacuate din raţiuni de precauţie.
 
Incendiul de vegetaţie a izbucnit miercuri într-o zonă situată în apropierea oraşului Corint, la 80 de kilometri de Atena.
 
Autorităţile au mobilizat 367 de pompieri, care acţionează cu 92 de autospeciale pentru stingerea incendiilor, şase elicoptere şi patru avioane.
 
Focul este întreţinut de rafalele puternice de vânt şi de temperaturile caniculare. Numeroase locuinţe au suferit daune semnificative.
 
Vineri, în apropierea localităţii Pyrgos (Pelopones), a izbucnit un nou incediu de pădure. Pentru stingerea acestui incendiu au fost mobilizaţi 65 de pompieri, cu 23 de camioane, trei elicoptere şi două avioane. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici