Pompierii nu vor reuşi să stingă incendiul de vegetaţie din California în luna august

Incendiul de vegetaţie din Mendocino, cel mai mare din istoria statului american California, nu va putea fi stins decât la începutul lunii septembrie, preconizează reprezentanţii Departamentului de Pompieri din California, relatează Reuters.

258 afișări
Imaginea articolului Pompierii nu vor reuşi să stingă incendiul de vegetaţie din California în luna august

Pompierii nu vor reuşi să stingă incendiul de vegetaţie din California în luna august

Operaţiunea pompierilor este îngreunată de vremea caniculară, vegetaţia uscată şi vântul puternic de pe teritoriul statului din vestul Statelor Unite.

Reprezentanţii pompierilor au anunţat săptămâna trecută că speră să stingă incendiul până la mijlocul lunii august, dar au prelungit marţi termenul pentru începutul lunii septembrie.

Autorităţile din California se confruntă cu opt incendii de vegetaţie, cel mai important fiind cel din zona Mendocino.

Incendiul din Pădurea Mendocino s-a format din două incendii de vegetaţie distincte, care au fuzionat şi au cuprins peste 1.100 de kilometri pătraţi în nordul Californiei. Acesta afectează zone aflate la aproximativ 90 de kilometri nord de San Francisco.

Incendiul a ars cel puţin 75 de case şi a provocat evacuarea a zeci de mii de persoane, fiind declarat de preşedintele american Donald Trump drept „un dezastru major”.

Peste 14.000 de pompieri sunt implicaţi în operaţiunile de stingere a incendiilor de pe teritoriul statului California.

Incendiul din oraşul Carr, care a izbucnit în data de 23 iulie şi a distrus peste 670 de kilometri pătraţi la aproximativ 240 de kilometri nord de Sacramento, este stins în proporţie de 47%. În urma acestui incendiu şi-au pierdut viaţa cel puţin şapte persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici