Pompierii voluntari care luptă împotriva incendiilor din Australia vor primi compensaţii

Pompierii voluntari care nu s-au prezentat la locurile de muncă obişnuite pentru a se dedica luptei împotriva incendiilor de vegetaţie care afectează Australia în această perioadă vor primi compensaţii din partea autorităţilor, a anunţat duminică premierul Australiei, Scott Morrison, informează DPA.

299 afișări
Imaginea articolului Pompierii voluntari care luptă împotriva incendiilor din Australia vor primi compensaţii

Pompierii voluntari care luptă împotriva incendiilor din Australia vor primi compensaţii

Potrivit acestuia, pompierii voluntari din statul New South Wales, care reprezintă 90% din cei care intervin împotriva incendiilor de vegetaţie din apropiere de Sydney, vor putea să solicite de la statul australian 300 de dolari australieni pe zi, în limita a 6.000 de dolari.

Anunţul premierului vine în condiţiile în care acesta a fost presat, inclusiv de către membri ai Guvernului său să le ofere compensaţii voluntarilor care luptă împotriva incendiilor care afectează ţara.

„Cu toate că ştiu că voluntarii nu doresc să fie plătiţi pentru serviciile lor, nu vreau să văd că ei sau familiile lor nu îşi pot plăti facturile sau au dificultăţi financiare ca urmare a contribuţiei lor”, a declarat Morrison. „Nu este vorba despre o plată acordată voluntarilor. Este vorba despre susţinerea eforturilor acestora prin protejarea lor împotriva pierderilor financiare”, a adăugat premierul.

Australia este afectată de mai multe luni de puternice incendii de vegetaţie. Peste 3,4 milioane de hectare de vegetaţie au ars, aproximativ o mie de case au fost distruse şi nouă persoane, printre care şi doi pompieri voluntari, au murit în urma acestor incendii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
australia,
incendii,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici