Popularitatea Angelei Merkel, în scădere din cauza gestionării crizei imigranţilor

Guvernul Germaniei a aprobat, marţi, un set de măsuri pentru ajutarea comunităţilor locale să facă faţă valului de refugiaţi, în contextul în care popularitatea cancelarului Angela Merkel este în scădere puternică din cauza abordării în criza imigraţiei, relatează site-ul agenţiei Reuters.

693 afișări
Imaginea articolului Popularitatea Angelei Merkel, în scădere din cauza gestionării crizei imigranţilor

Popularitatea Angelei Merkel, în scădere din cauza gestionării crizei imigranţilor (Foto: AP / Mediafax Foto)

Angela Merkel şi-a atras critici, în special în rândul conservatorilor, pentru atitudinea deschisă faţă de venirea a 800.000 de imigranţi şi refugiaţi în Germania.

În contextul valului de imigranţi, ministrul Finanţelor, Wolfgang Schauble, a promis cinci miliarde de euro pentru ajutarea comunităţilor locale.

"Abordarea problemei imigranţilor este principala prioritate a Guvernului german. Vrem şi trebuie să gestionăm această provocare uriaşă", a spus Schauble.

Pe fondul valului de imigranţi, popularitatea Uniunii Creştin-Democrate, partidul cancelarului Angela Merkel, a scăzut la 38,5%. Partidul Social-Democrat, partener în Guvernul de la Berlin, este creditat cu 23,5%.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici