Popularitatea lui Vladimir Putin, lovită de coronavirus. Cât mai are preşedintele Rusiei în sondaje, după ce numărul oficial al îmbolnăvirilor a trecut de 130.000

  • Pandemia de coronavirus a lovit puternic şi în popularitatea lui Vladimir Putin
  • Liderul de la Kremlin, care a preferat să facă un pas în spate pe timpul epidemiei de coronavirus şi să îi lase pe alţi oficiali să ia cuvântul în faţa publicului, a scăzut în sondaje
  • Putin a scăzut sub 50% în sondaje, notează publicaţiile Daily Mail şi The Telegraph
1529 afișări
Imaginea articolului Popularitatea lui Vladimir Putin, lovită de coronavirus. Cât mai are preşedintele Rusiei în sondaje, după ce numărul oficial al îmbolnăvirilor a trecut de 130.000

Popularitatea lui Vladimir Putin, lovită de coronavirus. Cât mai are preşedintele Rusiei în sondaje, după ce numărul oficial al îmbolnăvirilor a trecut de 130.000

Epidemia de COVID-19 a lovit puternic şi în imaginea lui Vladimir Putin, scrie presa internaţională. Daily Mail şi Telegraph notează că popularitatea liderului de la Kremlin este în scădere, ruşii fiind nemulţumiţi de reacţia autorităţilor în privinţa răspândirii epidemiei de coronavirus.
În timp ce multe ţări se gândesc la un plan pentru redeschiderea societăţii şi a economiei, Rusia continuă să privească la creşterea cazurilor pozitive. Astăzi, Rusia a raportat încă 10.633 pacienţi pozitivi, urcând la un total de 134.000.
Potrivit unui sondaj efectuat de Levada Center, cota de popularitate a lui Vladimir Putin a scăzut la 46%, tot mai mulţi ruşi fiind de părere că autorităţile nu au gestionat cum trebuie răspândirea epidemiei. Întrebarea pusă cetăţenilor ruşi a fost: "Doriţi să îl vedeţi pe Vladimir Putin şi după ce actualul mandat va expira?".
În iunie anul trecut, notează The Telegraph, cota de popularitate a lui Vladimir Putin era la 54%, cu 8 procente peste cea actuală.
Vocile critice la adresa lui Vladimir Putin s-au înmulţit în ultima vreme, un exemplu fiind dat de declaraţia fotbalistului Evgeni Frolov.
"Ceea ce preşedintele spune la televizor sunt vorbe goale...Ni se cere să stăm acasă, dar nu există niciun ajutor de la guvern", a spus Frolov.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici