Populaţia Chinei înregistrează scăderi pentru prima dată în şase decenii

  • Populaţia Chinei se micşorează
  • Pentru prima dată din 1961, sporul natural a înregistrat valori negative
  • Scăderea numărului de cetăţeni marchează începutul declinului economic al societăţii chineze
1473 afișări
Imaginea articolului Populaţia Chinei înregistrează scăderi pentru prima dată în şase decenii

Sursa foto: Profimedia

Populaţia Chinei a scăzut anul trecut pentru prima dată în şase decenii, o întorsătură istorică care marchează începutul unei lungi perioade nefaste pentru economia sa. Scăderea înregistrată este cea mai gravă de la Marea Foamete a Chinei din 1961.

Rata natalităţii de anul trecut a fost de 6,77 naşteri la 1.000 de persoane, în scădere faţă de o rată de 7,52 naşteri din 2021 şi totodată, cea mai scăzută rată a natalităţii înregistrată.

Populaţia Chinei a scăzut cu aproximativ 850.000 la 1,41175 miliarde la sfârşitul anului 2022, a declarat Biroul Naţional de Statistică al ţării.

China a înregistrat, de asemenea, cea mai mare rată a mortalităţii din 1974, înregistrând 7,37 decese la 1.000 de persoane, comparativ cu o rată de 7,18 decese în 2021.

Pe termen lung, experţii ONU văd că populaţia Chinei se va micşora cu 109 milioane până în 2050, mai mult de trei ori faţă de declinul previziunilor lor anterioare în 2019. Predicţiile specialiştilor arată că India va deveni cea mai populată naţiune din lume în acest an.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici