Populaţia SUA, avertizată că vor veni vremuri grele în lupta cu epidemia de Covid-19. Dr. Tony Fauci: „Pregătiţi-vă pentru 100,000 de morţi”

Dr. Anthony Fauci a descris o imagine cumplită pentru americani, marţi, avertizând populaţia Statelor Unite să se pregătească pentru 100,000 de morţi din cauza noului coronavirus.

2277 afișări
Imaginea articolului Populaţia SUA, avertizată că vor veni vremuri grele în lupta cu epidemia de Covid-19. Dr. Tony Fauci: „Pregătiţi-vă pentru 100,000 de morţi”

Sursa foto: Profimedia

„Răspunsul este da - pe cât de cutremurător este numărul acesta, ar trebui să ne pregătim pentru asta”, a spus medicul atunci când a fost întrebat despre cele 100,000 de decese prezise în timpul conferinţei de presă de la Casa Albă. „Va fi oare atât de mult? Sper totuşi că nu şi cred că dacă ne concentrăm mai mult pe atenuare va fi mai puţin probabil să atingem acea cifră, dar, gândind realist, trebuie să ne pregătim pentru acea posibilitate”. 

Casa Albă a preconizat că numărul deceselor în SUA va ajunge undeva între 100,000 şi 240,000 dacă măsurile deja existente, precum distanţarea socială, vor fi continuate.

Fauci a folosit aceste cifre pentru a-i îndemna pe oameni să nu se abată de la regulile de distanţare socială, precum păstrarea unei distanţe de cel puţin doi metri faţă de cei din jur. 

„Oricând vedeţi un rezultat, atunci nu este momentul să renunţaţi, din contră, trebuie să insistaţi şi mai mult”, a explicat Fauci, directorul Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase. 

„Cele 15 zile de atenuare pe care le-am avut au arătat rezultate clare”, a mai subliniat medicul.

Totodată, Fauci a spus că astfel de eforturi ar putea ajuta în combaterea unui al doilea val de infecţii din cauza noului coronavirus. 

„Sperăm că acest lucru nu se va întâmpla şi tocmai de aceea insistăm atât de mult”, a mai declarat acesta.

Preşedintele Donald Trump a spus că estimarea medicului este „cutremurătoare”, liderul SUA declarând că eforturile pentru limitarea răspândirii coronavirusului sunt o „chestiune de viaţă şi de moarte”.

Totuşi, preşedintele american nu a avut această abordare de la început, acesta oferind speranţă în urmă cu doar câteva zile, declarând că această criză se va sfârşi în următoarele câteva săptămâni. Acum, administraţia sa pregăteşte americanii pentru ce e mai rău, transmite Daily Mail. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici