Poroşenko, înainte de semnarea Acordului de Asociere cu UE: Este o zi istorică

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a salutat "o zi istorică" pentru ţara sa, la sosirea, vineri, la Bruxelles, unde va semna Acordul de Asociere cu liderii Uniunii Europene.

341 afișări
Imaginea articolului Poroşenko, înainte de semnarea Acordului de Asociere cu UE:  Este o zi istorică

Poroşenko, înainte de semnarea Acordului de Asociere cu UE: Este o zi istorică (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Este o zi istorică pentru ţara mea, cea mai importantă de la (proclamarea) independenţei", a declarat Poroşenko, care şi-a exprimat satisfacţia faţă de "solidaritatea" de care a dat dovadă UE în criza ucraineană.

Poroşenko urmează să semneze la ora locală 7.00 (10.00, ora României), în sediul Consiliului European, a doua parte a Acordului de Asociere, de ordin comercial, care vizează în special suprimarrea principalelor bariere vamale dintre Ucraina şi ţările UE. Prima parte a acordului, de ordin politic, a fost semnată în martie de către premierul Arseni Iaţeniuk.

"Este rezultatul a şapte ani de muncă", a subliniat Poroşenko. Acordul "oferă o nouă perspectivă ţării mele" şi "vom folosi această oportunitate să modernizăm ţara", a adăugat el.

Acordul urmează să fie semnat şi de premierii Georgiei Irakli Garibaşvili, şi Republicii Moldova Iurie Leancă.

În cadrul summitului, dominat de problema nominalizării noului preşedinte al CE, liderii europeni urmează să discute despre criza ucraineană şi să examineze eventualitatea unor noi sancţiuni vizând Rusia.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici