Poroşenko: Uniunea Europeană arată unitate şi solidaritate în problema ucraineană, ceea ce este foarte important pentru noi

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a relevat joi, la Kiev, înainte de întrevederea cu preşedintele francez Francois Hollande şi cancelarul german Angela Merkel, "unitatea" arătată de Uniunea Europeană (UE) în problema ucraineană, relatează Ukrinform.

513 afișări
Imaginea articolului Poroşenko: Uniunea Europeană arată unitate şi solidaritate în problema ucraineană, ceea ce este foarte important pentru noi

Petro Porosenko (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Uniunea Europeană arată unitate şi solidaritate în problema ucraineană, ceea ce este foarte important pentru noi", a declarat Poroşenko înainte de întrevederea la Kiev cu Hollande şi Merkel.

Poroşenko a ţinut să evidenţieze, de asemenea, eforturile întreprinse de Hollande şi Merkel "în procesul dezamorsării şi instaurării păcii în Ucraina".

Întrevederea cu cancelarul Germaniei şi preşedintele Franţei "oferă speranţe" pentru "încetarea focului", a afimat şeful statului ucrainean.

Potrivit lui, toate părţile implicate în conflict trebuie să respecte acordurile de la Minsk, care prevăd încetarea imediată a focului, eliberarea prizonierilor, închiderea frontierelor, retragerea tuturor forţelor străine din teritoriul ucrainean şi organizarea de alegeri locale în conformitate cu legislaţia ucraineană în teritoriile ocupate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici