Portugalia: Versiunea Delta a coronavirusului nu-i lasă pe lusitani să mănânce la restaurant

  • Restaurantele şi cafenelele din Lisabona sunt deschise până la 15.30 în weekend.
  • Măsurile au fost luate pentru a preveni răspândirea variantei de virus Delta.
  • În zona metropolitană a Lisabonei au apărut puncte de control ale poliţiei.
396 afișări
Imaginea articolului Portugalia: Versiunea Delta a coronavirusului nu-i lasă pe lusitani să mănânce la restaurant

Portugalia: Versiunea Delta a coronavirusului nu-i lasă pe lusitani să mănânce în linişte la restaurant

În timp ce în România restricţiile s-au relaxat, Portugalia se confruntă cu noi reguli. Restaurantele şi cafenelele din Lisabona sunt deschise doar până la ora 15:30 în weekend, din pricina infecţiilor cu varianta Delta a coronavirusului.
 
Iată ce spune despre asta proprietara unui restaurant.

PAULA MATEUS, proprietar restaurant:
”În acest moment, din fericire, avem o terasă care este destul de plină, dar toată lumea va trebui să plece la ora 15:00 şi oamenii nu pot lua prânzul în linişte, cum ar trebui. Asta avem în prezent, dar este o mare pierderile pentru afacerile cu restaurante, fără îndoială”.
 
Nici clienţii nu sunt încântaţi de restricţiile impuse în Lisabona.
 
FRANCISCO FERREIRA, client restaurant:                                                     
”Cred că acest lucru a fost inevitabil din cauza situaţiei pe care o aveam în principal aici, la Lisabona. Inevitabile şi poate luate prea târziu aceste măsuri.  Poate că nu au avut curajul să ia aceste măsuri la momentul potrivit,  acum va trebui să plătim mai mult pentru consecinţe. Dar să sperăm că e încă la timp”.
 
Poliţia portugheză nu a stat pe loc. Ei au controlat şoferii care călătoreau în zona metropolitană a Lisabonei în weekend.
 
SABINO SANTANA, căpitan al Gărzii Naţionale Republicane:
”Garda Naţională face apel către toţi cetăţenii să respecte reglementările în vigoare, astfel încât să putem controla şi atenua răspândirea pandemiei de coronavirus”.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici