Postările lui Donald Trump pe Twitter ar putea deveni acte oficiale. Congresman democrat: "Preşedintele trebuie să răspundă pentru fiecare postare”

Un congresman democrat a lansat un proiect de lege, poreclit Legea Covfefe, după mesajul lui Donald Trump care a stârnit atâtea discuţii, prin care postările preşedintelui SUA pe reţelele de socializare să fie păstrate şi arhivate, ca documente prezidenţiale.

658 afișări
Imaginea articolului Postările lui Donald Trump pe Twitter ar putea deveni acte oficiale. Congresman democrat: "Preşedintele trebuie să răspundă pentru fiecare postare”

Legea COVFEFE. Postările lui Donald Trump pe Twitter ar putea deveni acte oficiale

Legea COVFEFE, poreclită astfel după mesajul de neînţeles postat pe Twitter de preşedintele SUA Donald Trump, ar putea deveni realitate dacă un proiect de modificare a legii arhivelor prezidenţiale va fi votat, aşa cum propune congresmanul democrat Mike Quigley, din Illinois, arată Reuters.

Propunerea acestuia este ca mesajele de pe Twitter ale preşedintelui SUA şi alte interacţiuni ale acestuia pe reţelele de socializare să fie păstrate la Arhivele Naţionale, pentru a putea fi inventariate şi a se putea face referinţă oficială la ele, în caz de nevoie. Totodată, preşedintele SUA nu ar mai avea voie să îşi şteargă mesajele de pe Twitter, aşa cum a procedat şi în cazul celebrului deja „covfefe”, pentru că acestea ar deveni documente oficiale.

„Dacă preşedintele apelează la social media pentru a face anunţuri bruşte de politici publice, trebuie să ne asigurăm că aceste declaraţii sunt documentate şi păstrate pentru referinţe viitoare. Mesajele de pe Twitter sunt puternice, iar preşedintele trebuie să răspundă pentru fiecare postare”, a declarat iniţiatorul proiectului legislativ.

Sean Spicer, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, a declarat săptămâna trecută că mesajele de pe Twitter ale lui Donald Trump „sunt considerate declaraţii oficiale ale preşedintelui SUA”.

Trump are peste 32 de milioane de fani pe Twitter, unde postează foarte des. Mesajul care a inspirat şi numele proiectului legislativ a fost postat pe 31 mai, imediat după miezul nopţii şi era unul enigmatic: „Despite the constant negative press covfefe”. Mesajul neinteligibil a rămas postat ore bune înainte de a fi şters şi a fi înlocuit cu un alt mesaj care le cerea urmăritorilor să ghicească ce a vrut să spună Trump prin cuvântul covfefe.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici