Posturile publice ungare refuză să difuzeze spoturile electorale ale partidului Jobbik

Posturile publice de radio şi televiziune din Ungaria refuză să difuzeze spoturile de campanie ale partidului naţionalist Jobbik, declarând că acestea fac referiri la "criminalitatea ţigănească" şi nu respectă standardele audiovizuale.

18 afișări
Imaginea articolului Posturile publice ungare refuză să difuzeze spoturile electorale ale partidului Jobbik

Posturile publice ungare refuză să difuzeze spoturile electorale ale partidului Jobbik (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Spoturile realizate de Jobbik în vederea alegerilor locale din 3 octombrie se referă la necesitatea de a înlătura politicienii corupţi, companiile multinaţionale şi "criminalitatea ţigănească".

Liderul Jobbik, Gabor Vona, consideră că refuzul de a difuza materialele reprezintă un atac la adresa libertăţii de exprimare fără precedent în ultimii 20 de ani şi a ameninţat că va depune o reclamaţie la Comisia Electorală Naţională.

Postul public de radio MR a afirmat că spoturile aduc atingere drepturilor şi demnităţii persoanelor şi incită la ură împotriva unei minorităţi, în timp ce juriştii televiziunii publice MTV au apreciat că spoturile încalcă un paragraf al legii audiovizualului referitor la încălcarea drepturilor minorităţilor.

Comisia Electorală Naţională OVB a decis, cu cinci voturi pentru şi patru împotrivă, să nu dea curs plângerii liderului Jobbik, deoarece aceasta nu precizează adresa reclamantului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici