Poţi alăpta în siguranţă în pandemie? Opiniile specialiştilor sunt contradictorii

  • Specialiştii în sănătate au moduri diferite de abordare a problemei alăptatului
  • Societatea Japoneză de Obstetrică şi Ginecologie a precizat că „sugarii mamelor purtătoare de virus ar trebui să fie hrăniţi doar cu înlocuitori pentru cel puţin o lună după naştere“
  • Un medic spune că nu există dovezi că sugarii pot fi infectaţi prin alăptare
438 afișări
Imaginea articolului Poţi alăpta în siguranţă în pandemie? Opiniile specialiştilor sunt contradictorii

Unele mame sunt îngrijorate de faptul că ar putea transmite coronavirusul la nou-născuţii lor. Tu ai putea fi una dintre ele, aşa că acest articol vine cu noi informaţii pentru tine. Specialiştii în sănătate au moduri diferite de abordare a problemei. Însă, dacă eşti mamă de nou-născut trebuie să ştii că cel puţin un medic te sfătuieşte să tratezi cu calm problema, susţinând că nu există dovezi că sugarii pot fi infectaţi prin alăptare, scrie japantimes.co.

Pe 9 iulie, în presa japoneză a apărut informaţia că laptele matern de la o tânără mamă a fost testat pozitiv cu noul coronavirus. Femeia fusese spitalizată după ce a fost testată pozitiv în aprilie. Ea a făcut apoi un test pe laptele matern pentru a vedea dacă poate continua să alăpteze sugarul, iar rezultatul a fost pozitiv. La vremea respectivă, femeia suferea de mastită. Două zile mai târziu, un nou test pe laptele matern a fost negativ. Specialiştii îţi explică faptul că e posibil ca laptele matern să fi fost contaminat atunci când a fost extras pentru testare, acesta putând fi unul din motivele pentru care au apărut rezultate contradictorii.

OMS recomandă alăptarea

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a spus săptămâna trecută că riscul de infecţie cu COVID-19 din cauza alăptării este mic şi nu a fost niciodată documentat, recomandând alăptarea în detrimentul înlocuitorilor.

În iunie, OMS ţi-a recomandat să-ţi alăptezi copilul, deoarece laptele conţine nutrienţi şi anticorpi, dar să iei, de asemenea, măsuri de protecţie împotriva virusului, cum ar fi purtarea măştii, spălarea mâinilor şi o igienă bună.

Păreri contradictorii privind alăptatul

Totuşi, în aceeaşi lună, Societatea Japoneză de Obstetrică şi Ginecologie a precizat: „Deoarece există date despre noul coronavirus descoperit în laptele matern, credem că sugarii mamelor purtătoare de virus ar trebui să fie hrăniţi doar cu înlocuitori pentru cel puţin o lună după naştere“. De asemenea, a recomandat separarea sugarului de mama până când ambii vor fi testaţi negativ.

În acelaşi timp, Societatea de pediatrie din Japonia a spus că sugarii nu trebuie alăptaţi deoarece contactul răspândeşte boala, dar a adăugat: „Atât timp cât sănătatea mamei este stabilă, bebeluşii pot fi alăptaţi cu laptele matern“.

Pe de altă parte, Yuka Wada, medic specialist în neonatologie la Centrul Naţional pentru Sănătatea şi Dezvoltarea Copilului te îndeamnă să rămâi calmă: „În acest moment, nu există date despre transmiterea coronavirusului prin laptele matern. Testarea PCR este până la urmă un test care urmăreşte să determine prezenţa virusului, nu să ne spună cât de infecţioasă este boala. Să ştii că laptele tău nu este în pericol“, a spus ea.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici