Povestea emoţionantă a refugiatului care vindea pixuri pentru a-şi putea hrăni copiii, după ce a fugit din Siria. Ce a făcut acesta cu banii primiţi din donaţii - FOTO, VIDEO

Abdul Halim al-Attar, refugiatul sirian fotografiat vânzând pixuri pe străzile din Beirut pentru a-şi putea hrăni copiii, şi-a deschis mai multe afaceri unde are ca angajaţi compatrioţi care fug din calea războiului, relatează The Independent.

2672 afișări
Imaginea articolului Povestea emoţionantă a refugiatului care vindea pixuri pentru a-şi putea hrăni copiii, după ce a fugit din Siria. Ce a făcut acesta cu banii primiţi din donaţii - FOTO, VIDEO

Refugiatul sirian care vindea pixuri, pentru a-şi putea hrăni copiii, şi-a deschis mai multe afaceri cu banii din donaţii (Imagine:Twitter)

Povestea lui a făcut înconjurul lumii, iar campaniile de strângere de fonduri de pe internet au fost de mare succes. În total s-au strâns 191.000 de dolari. 

După închiderea campaniei online, Abdul Halim al-Attar a promis că va utiliza banii pentru a-şi ajuta semenii şi s-a ţinut de cuvânt. Acum are o brutărie, o şaormerie şi un restaurant şi a angajat 16 solicitanţi de azil sirieni, scrie The Independent.

Bărbatul de 33 de ani, care îşi creşte singur copiii, s-a mutat într-un apartament cu două camere şi face în continuare tot ce poate pentru a le oferi acestora o viaţă mai bună.

Cel care l-a ajutat şi i-a făcut publică povestea a fost Gissur Simonarson. Activistul norvegian a postat, pe Twitter, în luna august, fotografia unui tată care vindea pixuri pe străzile din Beirut (Liban) în timp ce-şi cară fiica adormită pe umăr.

"Este o imagine emoţionantă. Îi vezi expresia feţei şi modul în care ţine pixurile, ca şi cum sunt tot ce are pe lume", a declarat Simonarson, potrivit CNN.

Impresionaţi, oameni din toată lumea au început să întrebe cum pot să-l ajute pe tatăl sirian. Cum la acea vreme, Gissur Simonarson nu ştia cine este bărbatul care vindea pixuri şi nici cine l-a fotografiat, pe reţele de socializarea s-a creat  #BuyPens. În doar două zile, a fost găsit.

Tatăl singur cu doi copii a fost copleşit de emoţie când a aflat că oamenii vor să îl ajute. El a povestit că a lucrat în Siria la o fabrică de ciocolată, dar aceasta s-a închis şi nu a mai avut unde să muncească. După ce a ajuns în Liban a tot încercat să se angajeze, dar nu a găsit niciun loc de muncă şi de aceea s-a apucat de vândă pixuri pe străzi.

Abdul Halim al-Attar a mărturisit, într-un interviu pentru Associated Press, că banii din donaţii i-au dat posibilitatea să îşi ajute prietenii şi rudele care încă se află în Siria: "Nu numai că viaţa mea s-a schimbat, dar şi viaţa copiilor mei va fi alta. La fel şi viaţa oamenilor din Siria pe care am putut să îi ajut".

Potrivit The Independent, ca să poată intra în posesia banilor donaţi a fost pentru el o adevărată luptă, pentru moment putând să obţină doar 40% din suma strânsă pe internet. Serviciile PayPal nu operează în Liban, iar banii i-au fost transferaţi numerar de un militant în Dubai. Astfel, numai taxele de procesare bancară au fost de aproximativ 20.000 de dolari. 

"Am investit banii, altfel se pierd... când Dumnezeu vrea să îţi dea ceva, vei primi", a spus Abdul Halim al-Attar.


 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici