Pregătirea militarilor ucraineni pentru utilizarea tancurilor Leopard 2, aproape finalizată

Autorităţile din Germania şi Spania au anunţat că pregătirea militarilor ucraineni pentru utilizarea tancurilor Leopard 2 este aproape finalizată.

823 afișări
Imaginea articolului Pregătirea militarilor ucraineni pentru utilizarea tancurilor Leopard 2, aproape finalizată

Ambasadorul Germaniei în Marea Britanie a anunţat că instruirea militarilor ucraineni pentru a folosi tancurile Leopard 2 este aproape finalizată, potrivit Sky News.

Tot luni, Ministerul spaniol al Apărării a dezvăluit că primii ucraineni vor termina săptămâna aceasta antrenamentul pe tancurile Leopard din Spania. Primul grup include 10 echipaje complete şi personal de sprijin, format în total din 55 de militari.

„Aceste cursuri au fost lansate după ce a fost oficializat angajamentul Spaniei de a contribui la efortul defensiv ucrainean cu tancuri. La acel moment, Ucraina a solicitat pregătirea echipajelor şi a personalului de întreţinere pentru desfăşurarea operaţională a tancurilor de luptă Leopard 2A", se arată în comunicatul spaniolilor.

În ianuarie, Germania a anunţat că va trimite o parte din tancuri în Ucraina. Şi Spania a fost de acord să trimită Ucrainei şase dintre tancurile sale de luptă principale Leopard 2A4, parte a unui efort coordonat cu Germania, Norvegia, Polonia, Portugalia şi Olanda, pentru a furniza Kievului aproximativ 80 de vehicule de luptă. Germania va furniza Ucrainei 18 exemplare din varianta mai avansată Leopard 2A6.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici