Pregătiţi de război: Coreea de Sud promite represalii în caz de noi provocări

Doi militari sud-coreeni au fost ucişi marţi de tirurile de obuze nord-coreene, care au vizat o insulă din Coreea de Sud, situată în vestul peninsulei, în Marea Galbenă, Seulul promiţând "represalii" în cazul unor noi provocări.

92 afișări
Imaginea articolului Pregătiţi de război: Coreea de Sud promite represalii în caz de noi provocări

Pregătiţi de război: Coreea de Sud promite represalii în caz de noi provocări (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cinci militari au fost de asemenea grav răniţi, iar alţi zece au fost răniţi uşor, a declarat generalul Lee Hong-Ki, adăugând că trei civili au fost de asemenea răniţi.

Coreea de Nord a lansat marţi zeci de obuze asupra unei insule din Coreea de Sud, declanşând tiruri de ripostă din partea Seulului şi plasarea în stare de alertă maximă a forţelor sud-coreene.

În reacţie, Seulul a promis "represalii" în cazul unor noi provocări din partea Phenianului, după bombardarea insulei, a afirmat preşedinţia sud-coreeană.

"Armata noastră va riposta ferm la orice nouă provocare", a declarat preşedinţia sud-coreeană, într-un comunicat.

"Bombardarea (insulei) Yeonpyeong de către Coreea de Nord este o provocare militară clară. În plus, acest bombardament vizând obiective civile este impardonabil", a adăugat preşedinţia, cerând autorităţilor nord-coreene să "îşi asume responsabilităţile".

Aceste confruntări, care sunt printre cele mai grave de la războiul din Coreea (1950-1953), au alimentat tensiunile din peninsulă, după dezvăluirea unui program nord-coreean de îmbogăţire a uraniului.

Aproximativ 50 de obuze, potrivit postului de televiziune YTN, au căzut în insula Yeonpyeong, situată în Marea Galbenă, într-o zonă disputată de cele două Corei, care a fost teatrul mai multor incidente în trecut.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici