Premieră: noul premier al Scoţiei are 37 de ani, este musulman şi provine dintr-o minoritate etnică

Noul lider al Partidului Naţional Scoţian, Humza Yousaf, a fost votat marţi în funcţia de prim-ministru al Scoţiei. Yousaf este cel mai tânăr premier din istoria Scoţiei, dar şi prima persoană care provine dintr-o minoritate etnică şi primul musulman care ajunge în fruntea guvernului scoţian.

685 afișări
Imaginea articolului Premieră: noul premier al Scoţiei are 37 de ani, este musulman şi provine dintr-o minoritate etnică

FOTO Politics UK/ Twitter

Luni, Humza Yousaf a câştigat cursa pentru funcţia de lider al Partidului Naţional Scoţian, iar procedura de marţi privid funcţia de premier a fost mai degrabă o formalitate.

Yousaf, în vârstă de 37 de ani, a devenit cel mai tânăr prim-ministru al Scoţiei, primul musulman care ajunge în această poziţie şi primul premier care provine dintr-o minoritate etnică. El s-a născut în 1985, în Scoţia, dintr-un tată pakistanez şi o mamă kenyană. Humza Yousaf a fost consilier parlamentar şi în 2012 a devenit primul ministru musulman din Scoţia.

În 2016, în timp ce era ministru al transporturilor, Yousaf a fost prins de poliţie conducând maşina unui prieten fără a avea asigurare. Yousaf a afirmat atunci că a fost o „greşeală onestă şi jenantă” şi a fost amendat de poliţişti cu 300 de lire.

Fostul premier şi fostul preşedinte al PNS, Nicola Sturgeon, a demisionat în mod oficial în faţa regelui, marţi dimineaţă, după ce şi-a anunţat intenţia de a renunţa la funcţia din fruntea Guvernului scoţian, luna trecută, după mai mult de opt ani în funcţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici