Premierul Belgiei condamnă violenţele soldate cu zeci de răniţi / Un expert vrea relaxarea măsurilor

  • Premierul Belgiei condamnă violenţele produse într-un parc din Bruxelles, soldate cu zeci de răniţi
  • Alexander De Croo: "Ceea ce s-a întâmplat în Parcul Cambre este inacceptabil"
  • Expert: "Acesta este un semnal că limitarea activităţilor sociale nu mai poate dura"
556 afișări
Imaginea articolului Premierul Belgiei condamnă violenţele soldate cu zeci de răniţi / Un expert vrea relaxarea măsurilor

Premierul Belgiei condamnă violenţele soldate cu zeci de răniţi / Un expert vrea relaxarea măsurilor

Premierul Belgiei, Alexander De Croo, a catalogat drept "inacceptabile" violenţele produse într-un parc din oraşul Bruxelles, soldate cu zeci de răniţi, însă un epidemiolog a avertizat că incidentele reflectă starea de nemulţumire socială şi propune relaxarea restricţiilor.

"Ceea ce s-a întâmplat în Parcul Cambre este inacceptabil. Îi susţin pe poliţiştii răniţi. Înţeleg starea de oboseală legată de măsurile anticoronavirus, dar regulile au fost aplicate pentru un motiv şi sunt valabile pentru toţi. Spitalele sunt din ce în ce mai pline. A fi solidari astăzi reprezintă cheia pentru libertatea noastră de mâine", a declarat Alexander De Croo, prin Twitter.

Confruntări între forţele de ordine şi manifestanţi au avut loc, joi după-amiază, într-un parc din oraşul belgian Bruxelles, în contextul în care autorităţile au vrut să disperseze persoane adunate ilegal la un festival. Cel puţin 26 de agenţi ai forţelor de ordine şi opt manifestanţi au fost răniţi, iar 22 de persoane au fost reţinute, conform agenţiei DPA.

Mii de persoane se adunaseră în Parcul Cambre din Bruxelles la festivalul "La Boum", un eveniment care normal ar fi trebui să se desfăşoare virtual. Evenimentul a generat confuzie, astfel că mulţi oameni au crezut că se desfăşura în mod real.

Forţele de ordine au utilizat tunuri de apă pentru dispersarea participanţilor, care au aruncat cu pietre şi sticle. În unele zone au avut loc confruntări între participanţi şi forţele de ordine.

Forţele de ordine menţin prezenţa în zonă vineri după-amiază, de teamă să nu se adune din nou persoane.

Un expert propune relaxarea măsurilor antiepidemice

"Acesta este un semnal că limitarea activităţilor sociale nu mai poate dura", afirmă profesorul Yves Coppieters, expert în Sănătate Publică, citat de cotidianul La Libre.

"Ne dăm seama că există o stare de nemulţumire profundă în rândul populaţiei, este un semnal că situaţia nu poate persista cu limitarea activităţilor sociale. Este necesară o minimă relaxare. Interdicţiile generează adunări spontane, necontrolate şi cu riscuri, ceea ce reflectă nemulţumirea populaţiei. Sigur că nu putem permite mulţimi de 3.000 de persoane, dar pot fi evenimente limitate, în grupuri mai mici, în exterior, unde oamenii pot fi responsabilizaţi. Acest lucru ar avea un puternic impact social şi un impact redus privind contagierile. Trebuie să găsim soluţii intermediare până când vom avea o acoperire optimă în materie de vaccinare", subliniază profesorul Yves Coppieters.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici