Premierul Benjamin Netanyahu, criticat de presa din Israel: „Arată ca un şofer adormit la volan”

  • Presa israeliană îl critică pe Netanyahu pentru gestionarea conflictelor de acolo
  • Miercuri a fost cea mai neagră zi a acestui conflict, din ultimii ani
  • Ambasadorul Palestinei: „Civilii ambelor tabere suferă din cauza acestor altercaţii"
1055 afișări
Imaginea articolului Premierul Benjamin Netanyahu, criticat de presa din Israel: „Arată ca un şofer adormit la volan”

Benjamin Netanyahu, criticat de presa din Israel

Presa israeliană face comentarii acide despre Netanyahu, pe măsură ce violenţele scapă de sub control în Israel.

Publicaţia Haaretz a scris despre premierul Israelului că, „în schimburile dificile de replici cu mass-media, el arată mai degrabă precum un şofer care a adormit la volan şi, după ce a făcut accident, se ceartă cu poliţia susţinând că a fost treaz în tot acest timp."

Atacurile presei la adresa Prim-Ministrului israelian vin după ce imaginile care surprind violenţele dintre israelieni şi palestinieni au făcut deja înconjurul lumii. Printre cele mai urmărite au fost cele ale şoferului palestnian, scos cu forţa din maşină şi călcat în picioare de mulţimile israeliene. 
 
Ciocnirile etnice sunt înrădăcinate în istoria Israelului, unde 21% din populaţie, aproape 2 milioane de oameni, sunt de origine arabă. În timpul războiului pentru crearea statului Israel, din 1948, sute de mii de musulmani au fost forţaţi să fugă, iar cei care au rămas au primit în cele din urmă cetăţenie şi au fost recunoscuţi drept arabi israelieni.
 
Aseară a avut loc cea mai cumplită seară a acestor ciocniri după mulţi ani, scrie The Times of Israel. Acestea au avut loc necontrolat iar victime au fost în ambele părţi.
 
Un israelian a fost filmat în timp ce era doborât şi înjunghiat de un grup etnic arab, lângă o moschee. 
 
Ambasadorul palestinian la Bucureşti a explicat pentru Aleph News care sunt motivele acestui conflict, din punctul de vedere al Excelenţei Sale.
 
„Cred că este un dezastru. Civilii ambelor tabere suferă din cauza acestor altercaţii. Israelienii nu sunt de părere că palestinienii au dreptul să trăiască în Palestina. Aceasta este problema principală a conflictului. Ne tratează cu politici necinstite, trăim sub opresiune”, a declarat Fuad Kokaly.
 
Conflictul israelo-palestinian face victime în ambele tabere, printre copiii aflaţi în mijlocul luptelor. Un băiat de şase ani şi-a pierdut viaţa chiar în camera sa, după ce o rachetă a lovit blocul unde locuia.
 
Vicepreşedintele Turciei, Fuat Oktay, a comentat situaţia din Israel după rugăciunile de dimineaţă care marchează sfârşitul lunii musulmane a Ramadanului. Acesta  îndeamnă ţările musulmane să se unească şi să ia poziţie împotriva conflictului din Israel.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici