Premierul britanic le transmite aliaţilor să rămână „fermi” în privinţa Ucrainei

Prim-ministrul britanic Liz Truss spune că aliaţii ar trebui să rămână „fermi” în privinţa Ucrainei şi să ignore "atacurile ascuţite" ale lui Putin.

380 afișări
Imaginea articolului Premierul britanic le transmite aliaţilor să rămână „fermi” în privinţa Ucrainei

Truss, care s-a întâlnit săptămâna trecută la New York cu preşedintele SUA, Joe Biden, şi cu preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, în cadrul primei sale călătorii externe în calitate de prim-ministru, a făcut apel la democraţiile care gândesc la fel ca ea să fie ferme împotriva "regimurilor autocratice", scrie Reuters.

"Cred că nu a anticipat (Putin - n.r.) forţa reacţiei din partea lumii libere", a declarat Truss la CNN într-un interviu difuzat duminică: "Nu ar trebui să îi ascultăm ameninţările. În schimb, ceea ce trebuie să facem este să continuăm să impunem sancţiuni Rusiei şi să continuăm să îi susţinem pe ucraineni".

Truss, care a devenit prim-ministru la începutul acestei luni, a adoptat o linie dură împotriva Rusiei şi Chinei.

Dar ea a fost, de asemenea, în dispută cu unii aliaţi tradiţionali, în special în Europa şi în Statele Unite, cu privire la acordurile comerciale post-Brexit cu Uniunea Europeană.

Ea a mai spus că aliaţii Marii Britanii trebuie să colaboreze în ceea ce priveşte poziţia lor faţă de China, precum şi faţă de Rusia.

Întrebată dacă Marea Britanie va apăra militar Taiwanul în cazul unei invazii din partea Chinei, aşa cum au declarat Statele Unite, Truss a spus: "Suntem hotărâţi să lucrăm cu aliaţii noştri pentru a ne asigura că Taiwanul este capabil să se apere singur".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici