Premierul britanic Theresa May: Rusia continuă să reprezinte o ameninţare cât se poate de reală

State precum Rusia şi Coreea de Nord continuă să reprezinte ameninţări cât se poate de reale, a declarat premierul Theresa May cu ocazia dezbaterilor din Parlamentul britanic privind modernizarea arsenalului nuclear al ţării, informează TASS.

2058 afișări
Imaginea articolului Premierul britanic Theresa May: Rusia continuă să reprezinte o ameninţare cât se poate de reală

Premierul britanic Theresa May: Rusia continuă să reprezinte o ameninţare cât se poate de reală

"Ameninţările venite dinspre ţări precum Rusia şi Coreea de Nord rămân cât se poate de reale," a declarat May.

"Ameninţările cu care ne confruntăm sunt serioase şi este vital pentru interesul nostru naţional ca întreaga gamă de mijloace de apărare să funcţioneze la putere maximă spre a le putea face faţă," a mai spus premierul.

"Acesta este motivul pentru care, sub conducerea mea, acest guvern va continua să îndeplinească obligaţia noastră faţă de NATO de a aloca 2% din PIB-ul nostru pentru apărare, vom menţine cea mai semnificativă capacitatea de securitatea şi militară în Europa," a continuat May, potrivit cotidianului The Belfast Telegraph.

Planul guvernului de a construi patru noi submarine nucleare echipate cu sisteme de rachete Trident a fost aprobat luni de Parlamentul britanic, cu 355 de voturi pentru şi 117 împotriva. Rachetele Trident sunt o clasă de rachete balistice lansate de pe submarine, fiind echipate cu focoase nucleare.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici