Premierul britanic Theresa May va notifica OFICIAL săptămâna viitoare Uniunea Europeană că ţara sa părăseşte blocul comunitar

Premierul britanic, Theresa May, va notifica oficial miercuri, 29 martie, UE că ţara sa părăseşte Blocul comunitar, Downing Street anunţând că aceasta va scrie o scrisoare celor 27 de state membre UE şi că este de aşteptat ca negocierile să înceapă apoi cât mai repede posibil, scrie BBC News online.

4033 afișări
Imaginea articolului Premierul britanic Theresa May va notifica OFICIAL săptămâna viitoare Uniunea Europeană că ţara sa părăseşte blocul comunitar

Premierul britanic Theresa May va notifica OFICIAL miercuri Uniunea Europeană că ţara sa părăseşte blocul comunitar

Această iniţiativă a fost luată la nouă luni după ce 51,9 la sută dintre cetăţenii britanici au votat pentru ieşirea ţării lor din Blocul Comunitar.

Discuţii despre termenii de ieşire din UE şi viitoarele relaţii nu pot avea loc în conformitate cu procedurile prevăzute în Articolul 50 al Tratatului de la Lisabona până când Marea Britanie nu îşi anunţă oficial ieşirea din Bloc.

Un purtător de cuvânt a declarat că ambasadorul Marii Britanii la UE, Tim Barrow, a informat anterior Consiliul European de data când va fi declanşat Articolul 50.

"Reprezentantul permanent al Marii Britanii la Bruxelles a informat Uniunea Europeană luni dimineaţa că ţara va activa Articolul 50 pe data de 29 martie", a declarat un purtător de cuvânt de la Downing Street, citat de Le Figaro.

Downing Street a anunţat că după ce va fi declanşat Articolul 50, este de aşteptat ca cele 27 de state membre UE să convină asupra termenilor şi să existe un răspuns iniţial în termen de 48 de ore.

Un purtător de cuvânt a declarat că Guvernul doreşte ca negocierile să înceapă cât mai curând posibil, însă a adăugat că "acesta înţelege în totalitate că este dreptul celor 27 de state membre să aibă timp să convină asupra poziţiei lor".

May a anunţat anul trecut că intenţionează să notifice UE că Marea Britanie doreşte să părăsească Blocul până la finalul lunii martie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici