Premierul Bulgariei susţine că Uniunea Europeană trebuie să normalizeze relaţiile cu Rusia

Premierul Bulgariei, Boiko Borisov, a declarat, miercuri, că normalizarea relaţiilor cu Rusia reprezintă o sarcină importantă pentru Uniunea Europeană, adăugând, totodată, că Blocul comunitar trebuie să-şi consolideze capacităţile de apărare, potrivit site-ului agenţiei Tass.

223 afișări
Imaginea articolului Premierul Bulgariei susţine că Uniunea Europeană trebuie să normalizeze relaţiile cu Rusia

Premierul Bulgariei susţine că Uniunea Europeană trebuie să normalizeze relaţiile cu Rusia

”În pofida tuturor criticilor faţă de Rusia, în pofida dezacordurilor noastre cu privire la sancţiuni, cred că Uniunea Europeană trebuie să normalizeze relaţiile cu un vecin atât de mare precum Rusia”, a declarat Borisov în faţa Parlamentului European, subliniind priorităţile Bulgariei la preşedinţia Consiliului UE.

”Bineînţeles, este dificil să se garanteze că această normalizare va avea loc. De aceea avem nevoie de ajutor din partea tuturor ţărilor UE şi, în acest scop, am început deja să lucrăm cu Comisarul European pentru Buget Gunther Oettinger, Preşedintele Comisiei Europene, Jean- Claude Juncker şi preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani”, a afirmat premierul bulgar.

De asemena, Borisov a subliniat necesitatea ca UE să îşi dezvolte capacităţile de securitate şi de apărare.

”Cred că acordăm insuficientă atenţie surselor de pericol. Reacţionăm la pericole în loc să le prevenim”, a adăugat Borisov.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici