Premierul Canadei, Justin Trudeau, anunţă noi arme şi echipamente militare pentru Ucraina în cadrul vizitei de la Kiev

  • Premierul canadian Justin Trudeau a anunţat duminică, după o vizită neanunţată în capitala Kiev, noi arme şi echipamente pentru Ucraina.
  • Trudeau, în cadrul unei conferinţe de presă după discuţiile cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, a mai spus că ţara sa impune noi sancţiuni împotriva persoanelor şi entităţilor ruseşti în legătură cu invazia Moscovei în Ucraina.
452 afișări
Imaginea articolului Premierul Canadei, Justin Trudeau, anunţă noi arme şi echipamente militare pentru Ucraina în cadrul vizitei de la Kiev

"Astăzi, anunţ mai multă asistenţă militară, camere de luat vederi cu dronă, imagini prin satelit, arme de calibru mic, muniţie şi alte tipuri de sprijin, inclusiv finanţare pentru operaţiunile de deminare", a declarat Trudeau, potrivit Reuters.

"Şi prezentăm noi sancţiuni împotriva a 40 de persoane şi cinci entităţi ruseşti, oligarhi şi asociaţi apropiaţi ai regimului din sectorul apărării, toţi complici în războiul lui Putin", într-o referire la preşedintele rus Vladimir Putin.

Trudeau a vizitat oraşul Irpin, în afara Kievului, punctul central al unor lupte crâncene între trupele ucrainene şi cele ruseşti înainte ca ruşii să se retragă la sfârşitul lunii martie.

El a declarat că Canada îşi redeschide ambasada din capitala ucraineană.

De asemenea, Canada a oferit 25 de milioane de dolari Programului alimentar mondial al ONU, ca parte a eforturilor de menţinere a securităţii alimentare, şi va elimina tarifele comerciale pentru toate importurile ucrainene în Canada pentru anul viitor.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici