Premierul Cataloniei, Quim Torra, a fost trimis în judecată pentru nesupunere

Premierul Cataloniei, Quim Torra, a fost trimis în judecată pentru nesupunere după ce a încălcat un ordin prin care era obligat să înlăture materialele de propagandă separatistă din timpul campaniei electorale din aprilie 2019, potrivit Reuters.

238 afișări
Imaginea articolului Premierul Cataloniei, Quim Torra, a fost trimis în judecată pentru nesupunere

Premierul Cataloniei, Quim Torra, a fost trimis în judecată pentru nesupunere

În timpul campaniei electorale, liderilor regionali li s-a solicitat să înlăture materialele de propagandă din instituţiile publice, însă Torra a continuat să permită utilizarea panglicilor galbene în clădirile guvernamentale, un simbol al protestelor faţă de arestarea liderilor catalani care au promovat independenţa regiunii.

Torra riscă să fie suspendat din funcţie până la doi ani. Acesta a declarat că nu a respectat ordinul respectiv deoarece acesta era în contradicţie cu o rezoluţie adoptată de Parlamentul Cataloniei, iar semnificaţia panglicilor galbene este interpretabilă.

Quim Torra a trimis în luna martie o scrisoare Autorităţii Electorale, care a emis ordinul, informând că nu va îndepărta panglicile galbene deoarece are datoria de a respecta dreptul la liberă exprimare a funcţionarilor publici.

Mai mulţi lideri catalani implicaţi în încercarea eşuată de secesiune din 2017 au fost arestaţi şi îşi aşteaptă sentinţele, iar alţii au părăsit ţara. În 2017 Guvernul Cataloniei a convocat un referendum privind independenţa regiunii, acţiune declarată ilegală de Curtea Constituţională.

Taguri:
catalonia,
quim torra,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici