Premierul Cehiei propune crearea unei armate a Uniunii Europene

Premierul Cehiei, Bohuslav Sobotka, propune crearea unei armate a Uniunii Europene care să funcţioneze în paralel cu Alianţa Nord-Atlantică, informează agenţia Bloomberg, conform EUObserver.

2042 afișări
Imaginea articolului Premierul Cehiei propune crearea unei armate a Uniunii Europene

Premierul Cehiei propune crearea unei armate a Uniunii Europene

Bohuslav Sobotka a făcut această declaraţie în timpul unei întâlniri cu diplomaţi cehi.

"Sunt convins că, pe termen lung, nu ne vom putea descurca fără o armată comună europeană", a afirmat Sobotka.

"Sper că summitul european din toamnă va aduce propuneri concrete pe această temă", a spus premierul Cehiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici