Premierul Chinei: Beijingul nu vrea să militarizeze insulele controlate în Marea Chinei de Sud

Premierul Li Keqiang a declarat că Beijingul nu doreşte militarizarea insulelor artificiale chineze din Marea Chinei de Sud, care au în principal scopuri civile, adăugând că echipamentele militare amplasate acolo au doar rolul de a asigura "libertatea de navigaţie", relatează agenţia Reuters.

416 afișări
Imaginea articolului Premierul Chinei: Beijingul nu vrea să militarizeze insulele controlate în Marea Chinei de Sud

Premierul Chinei: Beijingul nu vrea să militarizeze insulele controlate în Marea Chinei de Sud

"Instalaţiile chineze, insulele şi recifurile chineze, au în principal scopuri civile şi chiar dacă există un număr de echipamente şi facilităţi militare, sunt pentru a menţine libertatea de navigaţie", a adăugat Li, aflat într-o vizită oficială în Australia.

China este angrenată în dispute teritoriale cu numeroase ţări în zona Mării Chinei de Sud, inclusiv cu Vietnamul şi Filipine. Administraţia Barack Obama a trimis constant nave militare în zonele disputate, invocând principiul libertăţii de navigaţie pentru a proteja aliaţi regionali.

Statele Unite pledează pentru respectarea dreptului de navigaţie în zone revendicate de China în dispute cu ţări învecinate.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici