Premierul Crimeei: Suntem gata să introducem rubla

Regiunea ucraineană Crimeea ar putea adopta rubla rusească ca monedă şi ar putea "naţionaliza" proprietăţi deţinute de statul ucrainean, parte a unui plan de a se alătura Federaţiei Ruse, a declarat vicepremierul Crimeei, Rustam Temurgaliev.

567 afișări
Imaginea articolului Premierul Crimeei: Suntem gata să introducem rubla

Premierul Crimeei: Suntem gata să introducem rubla (Imagine: Shutterstock)

"Toate proprietăţile ucrainene vor fi naţionalizate şi vor deveni proprietatea autonomiei Crimeea. (...) Suntem gata să introducem rubla", a spus Temurgaliev, scrie agenţia Interfax, citată de Reuters.

Vicepremierul Crimeei speră ca regiunea să devină în curând parte a Rusiei.

Parlamentul local din Crimeea, dominat de proruşi, i-a cerut, joi, preşedintelui rus Vladimir Putin alipirea regiunii la Rusia şi a decis organizarea unui referendum la 16 martie în peninsula ucraineană pentru a valida această alipire, a declarat pentru AFP unul dintre oficiali.

Alegătorii vor avea de ales între o alipire la Rusia sau o autonomie net consolidată, a precizat deputatul Grigori Ioffe. Parlamentul acestei republici autonome a prevăzut iniţial organizarea la 30 martie a unui referendum care se referea doar o simplă consolidare a autonomiei.

Cu o populaţie de două milioane de locuitori, majoritatea etnici ruşi, republica autonomă Crimeea este controlată, de facto, de forţele ruse din 28 februarie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici