Premierul din Kosovo îndeamnă România şi alte patru state să-i recunoască independenţa

Premierul kosovar, Hashim Thaci, îndeamnă cele cinci state UE care nu au recunoscut Kosovo să decidă recunoaşterea acestui stat cât mai curând.

450 afișări
Imaginea articolului Premierul din Kosovo îndeamnă România şi alte patru state să-i recunoască independenţa

Hashim Thaci, premierul statului Kosovo (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Invitat la o conferinţă a Centrului pentru Studii Strategice şi Internaţionale de la Washington, Thaci a declarat că Bruxellesul ar trebui să depună mai multe eforturi pentru a convinge cele cinci state - România, Spania, Grecia, Slovacia şi R.Cipru - să recunoască independenţa Kosovo.

În altă ordine de idei, Thaci a declarat că autorităţile kosovare nu vor permite organizarea de către Serbia a alegerilor locale în zonele cu etnici sârbi din Kosovo, informează site-ul postului B92.

Întrebat dacă etnicii sârbi din Kosovo se pot simţi în siguranţă în condiţiile în care ancheta în cazul traficului de organe nu a ajuns la niciun rezultat, Thaci a acuzat Belgradul că încearcă să strice imaginea Kosovo.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici