Premierul finlandez Antti Rinne a demisionat. Guvernul său, aspru criticat pentru criza care a paralizat serviciul poştal din Finlanda

Premierul finlandez Antti Rinne a demisionat marţi din funcţie după ce unul dintre partidele din coaliţia aflată la guvernare a anunţat că şi-a pierdut încrederea în liderul social-democrat în urma unei greve generale a poştaşilor, potrivit Reuters.

769 afișări
Imaginea articolului Premierul finlandez Antti Rinne a demisionat. Guvernul său, aspru criticat pentru criza care a paralizat serviciul poştal din Finlanda

Premierul finlandez Antti Rinne a demisionat din funcţie

Guvernul condus de Rinne a fost aspru criticat pentru gestionarea grevei care a paralizat serviciul poştal din Finlanda în ultimele două săptămâni, Posti. Greva s-a răspândit apoi la aerolinia naţională Finnair, şi la alte două ramuri ale industriei, criza rezolvându-se săptămâna trecută.

”Accept demisia, dar în acelaşi timp cer cabinetului să continue pănă la numirea unui alt Guvern”, a declarat preşedintele Sauli Niinisto.

Finlanda deţine în prezent preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene, mandatul său încheindu-se la sfârşitul anului, dar va avea un rol central în stabilirea noului buget al UE.

”Pierderea încrederii” nu este o procedură formală, precum un vot de neîncredere, iar mişcarea Partidului de Centru nu este îndreptată împotriva Social Democraţilor, ci împotriva lui Rinne.

Liderul partidului Katri Kulmuni a declarat luni că formaţiunea sa vrea să rămână în coaliţie, dar a pus sub semnul întrebării rolul lui Rinne în gestionarea grevei.

Social-democrata Sanna Marin, în vârstă de 34 de ani, care este ministrul Transporturilor şi al Comunicaţiilor, este văzută ca prima opţiune pentru înlocuirea lui Rinne. Un alt candidat ar fi Antti Lindtman, liderul Partidului Social Democrat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici