Premierul francez Manuel Valls avertizează că UE riscă destrămarea, evocând criza migraţiei, terorismul şi ieşirea Marii Britanii

Uniunea Europeană se confruntă cu riscul destrămării în lunile care urmează, din cauza diferitelor crize care o ameninţă, a avertizat, joi, premierul Franţei, Manuel Valls, făcând referire la criza refugiaţilor, la fenomenul terorismului sau la posibila ieşire a Marii Britanii din UE.

1494 afișări
Imaginea articolului Premierul francez Manuel Valls avertizează că UE riscă destrămarea, evocând criza migraţiei, terorismul şi ieşirea Marii Britanii

Manuel Valls a făcut aceste declaraţii în cadrul Forumului Economic Mondial de la Davos, unde a vorbit despre "toate pericolele care pot duce la o dislocare a proiectului european" în lunile care vin, făcând referire la criza refugiaţilor, la terorism şi la intensificarea populismului. Acesta a mai precizat că printre pericole se numără şi "Brexitul", relatează Le Figaro, în ediţia online.

Valls şi-a manifestat speranţa privind încheierea unui acord între Marea Britanie şi Uniunea Europeană în timpul summitului european din februarie, pentru a se evita un Brexit, însă este de părere că ar fi nevoie de "mai mult timp" ca discuţiile să conducă la o astfel de înţelegere.

"O ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană ar fi, incontestabil, un lucru rău, un lucru foarte rău. Trebuie să ajungem la un acord, însă nu cu orice preţ. Cred că este nevoie de mai mult timp. Discuţiile au început recent. Dincolo de discursuri, trebuie ca acest lucru să poată fi făcut pe baze concrete şi specifice. Franţa doreşte ca un acord să fie posibil, dar, o spun încă o dată, nu în orice condiţii", a susţinut Valls.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici