Premierul Franţei: Fotografia cu micul sirian care a murit înecat arată că "este urgent să se acţioneze"

Fotografia care a emoţionat lumea, cu un copil sirian în vârstă de trei ani înecat în naufragiul unei ambarcaţiuni cu imigranţi ce încercau să ajungă în Grecia, arată că "este urgent să se acţioneze", a reacţionat joi premierul francez Manuel Valls, relatează AFP în pagina electronică.

418 afișări
Imaginea articolului Premierul Franţei: Fotografia cu micul sirian care a murit înecat arată că "este urgent să se acţioneze"

Manuel Valls (Foto: AFP / Mediafax Foto)

"Avea un nume: Aylan Kurdi. Este urgent să se acţioneze. Este urgentă o mobilizare europeană", a declarat Valls într-un mesaj postat pe Twitter, însoţit de una dintre cele două fotografii, cea în care apare un poliţist turc ţinând în braţe copilul mort.

Cele două ambarcaţiuni naufragiate plecaseră în noaptea de marţi spre miercuri din oraşul turc de coastă Bodrum şi se îndreptau către Insula greacă Kos, una dintre cele mai scurte traversări pe mare între Turcia şi Europa. Ele s-au răsturnat, potrivit Pazei de Coastă turce.

Avertizaţi de strigătele naufragiaţilor, salvatorii au adunat 12 cadavre din apă, inclusiv pe al lui Aylan Kurdi, în vârstă de trei ani, al cărui frate, Galip, în vârstă de cinci ani, a murit şi el în naufragiu, potivit presei turce.

Fotografii cu cei doi fraţi şi cadavrul lui Aylan - care purta un tricou roşu şi un şort albastru, cu faţa în jos, pe una dintre plajele staţiunii balneare Bodrum - au invadat reţelele de socializare.

Imaginile au fost preluate, de asemenea, de către presa europeană, inclusiv de ziare care anterior au adoptat o linie dură cu privire la criza imigranţilor.

Spre deosebire de presa britanică, presa franceză nu a publicat fotografiile, în afară de Le Monde, care a pus o fotografie pe prima pagină, în ediţia care urmează să apară vineri.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici