Premierul Franţei: Starea de urgenţă se va prelungi până când statul nu va mai fi ameninţat de ISIS

Starea de urgenţă de pe teritoriul Franţei va fi prelungită "atât cât va fi necesar", a declarat, vineri, premierul Manuel Valls pentru BBC, la Forumul Economic Mondial de la Davos.

359 afișări
Imaginea articolului Premierul Franţei: Starea de urgenţă se va prelungi până când statul nu va mai fi ameninţat de ISIS

Premierul Franţei: Starea de urgenţă se va prelungi până când statul nu va mai fi ameninţat de ISIS (Imagine: AFP/Mediafax Foto)

"Atât timp cât ameninţarea este prezentă, trebuie să ne folosim de toate mijloacele", a declarat el pentru BBC.

Premierul Franţei a precizat că starea de urgenţă ar trebui să rămână în vigoare până când ţara sa "va reuşi să scape de Daesh (n.r. denumirea în limba arabă a organizaţiei Stat Islamic).

Până în prezent, Executivul evoca doar "posibilitatea" prelungirii stării de urgenţă.

"În mod evident, nu trebuie eliminată această posbilitate în funcţie de gravitatea ameninţării, şi va trebui să se acţioneze într-un mod foarte responsabil", declara Valls în decembrie.

Starea de urgenţă, decretată pe întreg teritoriul Franţei în urma atacurilor teroriste din noaptea de 13 spre 14 noiembrie care au avut loc la Paris, ar trebui să rămână în vigoare până pe data de 26 februarie, în conformitate cu termenele fixate în prezent de lege.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici