Premierul Greciei ACUZĂ Turcia că a trimis avioane de vânătoare în apropierea elicopterului său. Reacţia Administraţiei Erdogan

Premierul Greciei, Alexis Tsipras, a afirmat luni că avioane de vânătoare turce s-au apropiat periculos de elicopterul care îl transporta la ceremonia organizată cu ocazia Zilei Naţionale.

18943 afișări
Imaginea articolului Premierul Greciei ACUZĂ Turcia că a trimis avioane de vânătoare în apropierea elicopterului său. Reacţia Administraţiei Erdogan

Premierul Greciei acuză Turcia că a trimis avioane de vânătoare în apropierea elicopterului său

Premierul Greciei, Alexis Tsipras, a afirmat luni că avioane de vânătoare turce s-au apropiat periculos de elicopterul care îl transporta la ceremonia organizată cu ocazia Zilei Naţionale.

Alexis Tsipras a declarat că elicopterul său a fost forţat să reducă altitudinea din cauza unor avioane militare turce care au pătruns în spaţiul aerian grec. „Sunt acţiuni prosteşti care nu au niciun sens", a declarat Tsipras, citat de BBC.

„Armata greacă a interceptat forţe care au pătruns ilegal în spaţiul aerian al Greciei", a explicat Alexis Tsipras într-un discurs rostit pe Insula Agathonisi, situată în Marea Egee, în apropierea frontierei cu Turcia. Grecia celebrează luni Ziua Naţională, la aniversarea unei revolte elene împotriva Imperiului Otoman în 1821.

„Am avut onoarea de a vă întâlni aici în Agathonisi; au fost şi avioane de vânătoare ale Forţelor Aeriene turce, poate că voiau să participe la eveniment. Oare ce cred că fac?", a subliniat Tsipras.

Premierul Greciei a subliniat că menţine angajamentul cooperării cu Turcia, însă a dat asigurări că va apăra permanent integritatea naţională a ţării sale.

Administraţia Recep Tayyip Erdogan a respins acuzaţiile, subliniind că avioanele de vânătoare turce efectuau un zbor de rutină. „Niciun avion militar turc nu a fost implicat în vreo acţiune împotriva elicopterului premierului grec Alexis Tsipras", au transmis oficiali de la Ankara citaţi de presa turcă.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici