Premierul Irlandei, Leo Varadkar, a revenit la practicarea medicinei în contextul pandemiei de COVID-19

Leo Varadkar s-a reînscris în registrul medical al Irlandei în luna martie şi se întoarce la munca din sistemul de sănătate pentru a ajuta medicii pe perioada pandemiei, scrie The Irish Times.

526 afișări
Imaginea articolului Premierul Irlandei, Leo Varadkar, a revenit la practicarea medicinei în contextul pandemiei de COVID-19

Premierul irlandei, Leo Varadkar, a revenit la practicarea medicinei în contextul pandemiei de COVID-19

Leo Varadkar, premierul interimar al Irlandei după ce partidul său a pierdut alegerile parlamentare, a studiat medicina şi a lucrat ca medic timp de şapte ani înainte de a părăsi profesia pentru a intra în politică.

Premierul a fost scos din registrul medical în 2013, dar în luna martie, după ce pandemia de COVID-19 a început să lovească Irlanda, a decis să se întoarcă la meseria sa pentru a ajuta cadrele medicale.

Autorităţile irlandeze au făcut apel către toţi profesioniştii din domeniul sănătăţii care nu lucrează în sistem să se înregistreze într-o unitate de recrutare în masă pentru a face faţă crizei. Aproximativ 50.000 de persoane s-au înscris în mai puţin de trei zile.

În ceea ce îl priveşte pe premier, acesta se pare că va lucra în serviciul de evaluare telefonică. Orice persoană care crede că a fost expusă la Covid-19 este evaluată iniţial prin telefon şi abia apoi, dacă medicul evaluator consideră că este nevoie, se va face un consult în persoană. Prin această metodă se încearcă reducerea răspândirii virusului.

Leo Varadkar provine dintr-o familie de medici. Tată său este doctor, mama sa a fost asistentă medicală, iar partenerul său Matthew Barrett, şi cele două surori şi soţii lor, lucrează toate în serviciile de sănătate.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici